MZKS UNIA NOWA SARZYNA
Komunikat Zarządu PZPN z dnia 12.03.2020 r. E-mail
Thursday, 12 March 2020

Zarząd PZPN na nadzwyczajnym posiedzeniu w dniu 12.03.2020r. podjął decyzje w sprawie kontynuacji  rozgrywek piłkarskich w Polsce.
PKO Ekstraklasa, Fortuna I liga i II liga będą się odbywały zgodnie z normalnym trybem bez udziału widzów. W wypadku, gdyby mecze przez pewien czas nie mogły się odbywać w związku z zarządzeniami organów administracji państwowej, zostanie ustalony nowy terminarz.  Dopuszcza się opóźnienie końca rozgrywek o maksymalnie tydzień.
Jeżeli przerwa w rozgrywkach będzie zbyt długa, aby ich dokończenie było możliwe, to jako końcowe tabele w PKO Ekstraklasie, Fortuna I lidze i II lidze zostaną uznane tabele po ostatniej w pełni rozegranej kolejce. Wówczas w Fortuna I lidze i II lidze nie odbędą się baraże o awans do wyższych klas rozgrywkowych, a premiowane awansem bezpośrednim będą trzecie miejsca w tabeli.

Jednocześnie PZPN podjął decyzję o zawieszeniu do 29 marca rozgrywek niższego szczebla (tj. III ligi i niższych) i młodzieżowych.
W świetle Decyzji PZPN - kolejki marcowe 1-2 / 22.03. i 29 .03. Klasy "O" . "A" , "B" : drużyn juniorów i młodzieżowych zostają odwołane.

Nowe terminy 1-2 kolejki z rundy wiosennej 2020 - zostaną podane w terminie późniejszym oddzielnym Komunikatom.
Runda wiosenna sezonu2019/ 2020 w Podokręgu Stalowa Wola Klasa "O" i Klasa "A" seniorzy i juniorzy rozpocznie się od 3 kolejki - zgodnie z terminarzem.
- Klasy "B" 1, 2, 3 kolejka - zgodnie z terminarzem.
Mecze zaplanowane na 14/15.03.2020 r. - odwołane.

Nowe terminy ustali Komisja Gier w porozumieniu z zainteresowanymi klubami.
- Klasa A - Wisan Skopanie - LZS Żabno
- 1/2 finału okręg. Pucharu Polski: Unia Nowa Sarzyna - Sokół Nisko