Zwycięstwo walkowerem na inaugurację E-mail
Sunday, 10 August 2008
Unia Nowa Sarzyna - Spartakus Szarowola 3:0 (wo.)

szczegóły w rozwinięciu newsa

Wyjątkową niefrasobliwością popisali się działacze dzisiejszego rywala Unii - Spartakusa Szarowoli. Kilku zawodników gości nie posiadało aktualnych kart zdrowia. Sędzia spotkania, Dawid Wierdak z Krosna po odczekaniu regulaminowego kwadransu odgwizdał walkower na korzyść gospodarzy i tym samym Unici sięgneli po pierwsze 3 pkt. w III-ligowym sezonie. Szkoda, że nie po sportowej walce, którą przyszło dziś oglądać mnóstwo nowosarzyńskich kibiców.
Przed spotkaniem prezes Podkarpackiego ZPN Kazimierz Greń wręczył Unii puchar za wicemistrzostwo IV ligi podkarpackiej i awans do III ligi. Następnie pamiątkowy puchar otrzymał obchodzący 20-lecie pracy na stanowisku spikera stadionowego klubu pan Janusz Fil. Życzymy panu Januszowi dalszego, owocnego prowadzenia spotkań piłkarskich przy ul. Piłsudskiego. Po zakończeniu meczu, którego nie było piłkarze Unii rozgrywają wewnętrzny sparing na płycie głównej stadionu. Zdjęcia z przedmeczowych uroczystości można obejrzeć w galerii lub klikając TUTAJ.

Pozostałe wyniki niedzielnych meczów 1. kolejki:
Stal Kraśnik - Stal Rzeszów 1:3
Orlęta Łuków - Wisłoka Dębica 2:0